Notícies

MANIFEST DE POBLET

19 maig, 2021

Adjuntem el "MANIFEST DE POBLET",  presentat per Joan Maria LLorens, president de l'Associació d'Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades i Poblet, en l'acte celebrat ahir 18 de maig del 2022, en el Monestir de Poblet, com a inici del seguit d'activitats, que l'Associació  portarà a terme aquesta setmana, per celebrar el cinquè aniversari del dia mundial de l'abella. Actes dels que donarem una acurada informació properament.

Més informació

Les abelles tenen capacitats cognitives fascinants

14 maig, 2022

Per sobreviure en el seu espai natural, han d’aprendre a navegar amb precisió a kilòmetres de distancia del seu niu.

Més informació

Bee Happy Viladecans comença un curs de formacio d'apicultors

11 maig, 2022

Bee Happy que a "La Casa de les Abelles" de l'Ajuntament de Viladecans organitza un seguit de Tallers i Activitats, ha iniciat un primer curs de formació d'apicultors.

Aquest curs que ha començat el 30 d'abril, forma part de la voluntat de l'Ajuntament de Viladecans  de donar a conneixer  el mon de les abelles, le seva tasca important de polinització,  i la necessitat de protegir-les,  per evitar el perill de la seva dràstica disminucio,  com es pot produir si no es porta a terme una actuacio contundent de les administracions per evitar-ho.

Més informació

S'acosta el dia mundial de les abelles. "Fem mainada" ha preparat un video per petits i no tant petits

27 abril, 2022

El proper 20 de Maig es celebra per cinquena vegada el “DIA MUNDIAL DE LES ABELLES”. La Associació d’Amics de les abelles les Muntanyes de Prades i Poblet, prepara un seguit d’activitats que properament anunciarem en el Web.

“Som Mainada”, ha preparat un deliciós vídeo, per donar a conèixer als mes petits, les abelles, la seva feina a la natura, i el perill que té la població d’abelles de desaparèixer, si no prenem consciencia i actuem envers als seus enemics naturals. I també actuar contra el canvi climàtic i els pesticides.

Ajuntem el VÍDEO de "Som Mainada" amb la seva lletra,  i el MANIFEST de defensa i difusió del mon de les abelles.

 

Més informació

Els maons també poden ser útils per salvar la població d’abelles

20 abril, 2022

A Brighton i Hove al Regne Unit una nova llei obliga a instal·lar maons especials per abelles a les cases de nova construcció.

Més informació

Les abelles en perill a la reserva de la Biosfera de Arganerale (Marroc)

20 abril, 2022

El territori de gairebé 2,5 milions de hectàrees protegides per la UNESCO,  que alberga el rusc col·lectiu de Inzerk detecta  el decreixement de la població d’abelles.

Més informació

Descoberta per primer cop a Europa una nova espècie invasora: “la formiga agulla asiàtica”

02 abril, 2022

Aquesta espècie invasora que es una potencial amenaça per especies autòctones i boscos,  ha estat detectada per primer cop a Nàpols.

Més informació

Bee Happy: Tallers i Activitats del mon de les abelles, programades per l'Ajuntament de Viladecans

02 abril, 2022

La Casa de les Abelles que es troba al Parc de Mas Ratés a Viladecans, programa tots els diumenges de 11 a 13,30, activitats que tenen per objecte explorar el mon de les abelles. Activitat organitzada per l’Ajuntament de Viladecans,  i dirigida a famílies amb nens i nenes de set a catorze anys.

Més informació

Un apicultor i biòleg valencià, recull 80.000 signatures amb l'objecte de declarar la apicultura Patrimoni de la Humanitat

26 mar, 2022

L’apicultor ha organitzat una campanya dins de la plataforma Change.org demanant que la UNESCO declari la apicultura Patrimoni de la Humanitat com un pas important per a la protecció d’aquest ofici, que participa activament en el procés de la pol·linització.

Més informació

Iniciativa de la Unió Europea per revertir el declivi del pol·linitzadors per l’any 2030

26 mar, 2022

Aquesta iniciativa ajudarà a complir el objectiu del Pacte Verd Europeu, assegurant que els insectes pol·linitzadors, puguin seguir oferint beneficis essencials per a la natura i els humans.

Més informació

La UNESCO promou un programa amb Angelina Jolie, per instal·lar 2.500 arnes en 25 reserves de la biosfera.

26 mar, 2022

El programa “Home i Biosfera” de la UNESCO, ha organitzat un pla de formació en apicultura per 50 dones, amb l’objecte de instal·lar 2500 arnes, amb les que esperen recuperar 125 milions d’abelles de la biosfera, d’aquí al 2025.

Més informació

Ruralcat publica el Dossier Tècnic nº 115 sobre el tema "Enemics naturals de les abelles"

10 mar, 2022

Aquest monogràfic, ha estat elaborat amb el suport de l'Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners,  i reforça la divulgació i la transferència de coneixements en apicultura

Més informació