Notícies

Interessant estudi sobre el clima de Prades elaborat per Eduard Marimon i Val

20 mai 2023

El treball molt complert descriu les variables meteorològiques mes significatives  com temperatura, boira, vent i pluviometria, amb profusió de quadres comparatius de les diferents poblacions de les muntanyes de Prades. El projecte s’emmarca dins de les IV jornades sobre el bosc de Poblet i les Muntanyes de Prades.

El document adjunt s’acompanya també per el treball “LIFE + “Taxus”, per a la conservació de les teixedes del Paratge Natural de Poblet que te com autors Jordi Camprodon del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i Xavier Buqueras del Paratge Natural de Poblet.

També s’inclou el treball: Riquesa i abundància d’animals dispersors i depredadors fet per D.Guixò, A.Rios, i Jordi Camprodon del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya. I afegir també el treball “Els arbres remarcables del terme Municipal de Vimbodi i Poblet” de Jaume Marles, Marti Boada, Julia Pérez del ICTA i Enric Alfonso de l’Ajuntament de Vimpodí i Poblet .

A significar també la participació dins d’aquest estudi d’Anton Vallvey, vicepresident de l’Associació de Propietaris Forestals de Tarragona, i membre actiu en la defensa del paratge i també de la seva protecció davant dels incendis, perill del que es tant vulnerable aquest territori.

Per poder fer una lectura detallada dels treballs esmentats, veure el document adjunt: