Notícies

Descobert l’origen de les abelles de la mel

10 desembre, 2020

Segons una informació publicada a “MonPlaneta”, un equip de recerca de la universitat de York ha publicat un article a la revista “Science Advances” on proposa que les abelles de la mel, es van originar a l’oest d’Àsia.

Més informació

La Fundació la Caixa col·labora econòmicament amb l’Associació d’Amics de les Abelles

06 desembre, 2021

El divendres 3 de desembre, en un acte en el que varen participar la directora de la Caixa d’Alcover, a mes del president i membres de la junta directiva de la entitat  Associació d’Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades, la Fundació la Caixa va fer una aportació per col·laborar en les activitats de patrimoni apícola, mediambientals i socials, que coordina l’Associació.

Més informació

La vespa asiàtica arriba a la capital catalana

06 desembre, 2021

La plaga de la vespa asiàtica ha arribat als límits del Parc de Collserola. Segons informa METRÒPOLI,  l’ajuntament a l’any 2.021 ha gestionat 292 incidències relacionades amb la vespa asiàtica.

Més informació

El president de la nostra associació entrevistat avui a TV3

18 novembre, 2021

Joan Maria Llorens, president de l'Associacio d'Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades, ha estat entrevistat aquesta tarda per Helena Garcia Melero al programa de TV3 ·"Tot es mou". 

Més informació

Les abelles emeten un "crit d'alarma", davant els atacs dels vespons assassins

18 novembre, 2021

Segons els autors de la recerca, les abelles utilitzen un so especific, que pot semblar als crits de pànic que emeten primats i ocells, davant de l'atac dels seus depredadors

 

Més informació

La vespa asiàtica guanya terreny, i apareix en 5 comarques de Lleida

18 novembre, 2021

 

S'han detectat  nius d'aquesta espècie invasora a les comarques  de Lleida de:  L'Alt Urgell, Les Garrigues, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i el Solsones

 

Més informació

Les abelles creen un búnker per sobreviure a la erupció del volcà de Cumbre Vieja (La Palma)

18 novembre, 2021

Segons les informacions a EFE del president de l'Agrupació de Defensa Sanitaria Apicultors de La Palma, Elías Gonzalez, cinc de cada sis colmenes van romandre intactes a la cendra que les va cobrir durant 50 díes.

Més informació

L'extinció de les abelles posaría en perill el 70% dels conreus de Catalunya

18 novembre, 2021

Segons la informació publicada a Catalunya  Radio es considera que un 75% dels aliments produits arreu del mon, depenen de la polinització dels insectes, sobretot de les abelles

Més informació

L’ajuntament de Vilaplana organitza un curs de construcció amb Pedra Seca

11 novembre, 2021

La data es el dissabte 20 de novembre, i les inscripcions son gratuïtes

Més informació

Un desglaç a Groenlàndia pot provocar una elevació del nivell del mar a escala global

07 novembre, 2021

Segons un estudi d’imatges de satèl·lits de l’Agencia Espacial Europea,  les mateixes mostren l’acceleració de la pèrdua de gel del territori, i el seu impacte en la elevació del nivell del mar.

Més informació

A Marratxi, municipi de Mallorca, troben abelles asiàtiques que no es poden reproduir

07 novembre, 2021

El laboratori de zoología de la Universitat de les Illes Balears (UIB), per mitja d’un anàlisi de carga genètica d’un niu d’abelles asiàtiques, ha pogut determinar que tots els insectes eren mascles estèrils.

Més informació

Tres experts demanen accions contundents per salvar les abelles

07 novembre, 2021

Segons una informació d’Arnau Queralt-Bassa, i en un article publicat  a la revista “Current Opinion in Insect Science” les abelles es troben en declivi constant des de fa dècades 

Més informació