Notícies

La pagesia catalana ocupa amb els seus tractors el centre de Barcelona

07 feb 2024

Aquesta tarda, els pagesos catalans, cansats de que no siguin ateses les seves necessitats i reivindicacions, han ocupat el centre de la capital catalana, com podem veure en les imatges que adjuntem.

Es tracta d’un sector menystingut des de fa anys, que veu com la producció dels aliments que cultiva, perd progressivament el marge comercial de beneficis per el pagès, mentre que els costos de producció augmenten, de vegades sense control per part de les administracions, que son insensibles a la situació insostenible de la pagesia.

La pagesia catalana ha dit prou, com es fa palès amb el fet inusual i contundent, que suposa treure els tractors al carrer i aparcar-los en el centre de Barcelona.

Des de la Associació d’Amics de les Abelles  de les Muntanyes de Prades, conscients del greu problema que actualment pateixen el camp i els boscos de Catalunya, ens solidaritzem amb aquesta mostra de descontent de la pagesia, i afegim que també es troben en greu problema les abelles, en perill de minvar la seva elaboració de mel, donat el descens que tenen actualment de les seves possibilitats de pol·linitzar a conseqüència de la sequera. I els boscos, on les associacions de propietaris forestals davant del greu perill de grans incendis, no deixen de demanar polítiques concretes d’actuació en termes de finançament i calendari.

Es hora d’actuar. El camp català amb les terres de producció agrícola, les abelles i els boscos estan al límit, i les administracions catalana, espanyola i europea no poden quedar insensibles a tots els problemes derivats d’aquesta situació, que pot portar a greus problemes de subsistència per a la societat catalana.

En adjunt les fotos de la manifestació de tractors aquesta tarda a Barcelona:

foto1

foto1

foto2

foto2

foto3

foto3