Notícies

Jornada tècnica el dijous 17 de març sobre com preservar l'abella negra autòctona

05 mar, 2022

El Departament d'Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural juntament amb L'Associació d'Apicultors de Barcelona, organitza per el proper 17 de març una jornada en linia a partir de les 18h sobre com aprendre a preservar l'abella autòctona

Més informació

La mel: un col·lagen natural que permet la reducció d’arrugues a la pell

14 febrer, 2022

La informació publicada per MDZ recorda les avantatges de la mel i el pròpolis per evitar refredats al hivern, i  per combatre els radicals lliures entre altres propietats.

Més informació

A “EFEverde” informen sobre diverses propostes per frenar el declivi dels insectes.

09 febrer, 2022

Un estudi publicat per “Ecologistas en Acción” i la “Asociación Española de Entomologia” elabora un seguit de propostes per frenar el declivi dels insectes

Més informació

L'Associació d'AMICS de les ABELLES de les MUNTANYES de PRADES i POBLET, i l'Associació QUALIVIDA signen un acord de col.laboració

08 febrer, 2022

L'acord de col.laboració permetrà constituir una plataforma de promoció de les seves activitats e informacions, denominada 'COORDINADORA QUALITAT DE VIDA I NATURA'

 

Més informació

"BEE Happy" a l'Ajuntament de Viladecans

28 gener, 2022

L'Ajuntament de Viladecans que s'ha incoporat com a soci a L'Associacio d'Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades i Poblet, i que te una activitat important de divulgació sobre el mon de les abelles, a l'espai: "La Casa de les Abelles del Parc de Mas Rates" (que es troba a la població de  Viladecans -Barcelona-), ens aporta aquesta informació adjunta, a tenir molt en compte, i que es realitza  els diumenges de 11 a 13,30h, al carrer de la Farigola 2 de  Viladecans.

Més informació

Enric Camp i Alex Sirera reben el premi Mercè Cabre atorgat per la entitat Apicultors Ecològics Associats

14 gener, 2022

Enric Camp i Alex Sirera son docents de la Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farnés destacats en promoure l’apicultura ecològica i la qualitat de la mel

Més informació

A la regió de Murcia, el notable descens de la població d’abelles fa preveure un futur incert per la seva apicultura

11 gener, 2022

Segons informa Claudio Caballero a l’informatiu “La Verdad” de Murcia, la població d’abelles a la regió ha baixat un 40% degut a tres aspectes diferenciats:: "la varroa", "el canvi climàtic" i "el tancament d’explotacions apícoles".

Més informació

Les abelles son sensibles a la cafeïna. Els permet recordar l’olor de les millors flors per pol·linitzar

06 gener, 2022

La cafeïna no nomes es estimulant per els humans. Un estudi publicat a “Current Biology” per Sara Arnold de la Universitat de Greenwich, assegura que amb l’estímul de la cafeïna les abelles son mes actives i treballen millor.

Més informació

Abelles i cultius transgènics, una relació insostenible

23 desembre, 2021

En el numero 13 de la revista “Sobirania Alimentaria”, Manuel Izquierdo Garcia fa una exposició sobre els productes OMG (Organismes Genèticament Modificats),  i la seva repercussió sobre el mon apícola.   

Més informació

“Imagina un mundo sin abejas”, un resum del que ens espera si un dia ja no tenim abelles

23 desembre, 2021

En el “youtube” que hem seleccionat, podrem trobar un conjunt de situacions de perill, respecte a com viuríem en un mon sense abelles, i que afectarien a la nostra cultura, i a la civilització de la que gaudim.

Més informació

No totes les abelles descansen quan arriba el fred: el “bombus terrestris” (borinot comú) segueix pol·linitzant al hivern.

19 desembre, 2021

El borinot comú que es de mida gran: d’1,5 a 2 cm, (les reines son de 2 a 2,7 cm), pol·linitza per aquestes dates. Adjuntem la informació que conté una foto feta avui 19 de desembre a Aracena (Huelva).

Més informació

El president d’Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades fa una presentació sobre REDICAT, al Consell d’alcaldes de la comarca de l’Alt Camp

10 desembre, 2020

El dijous 9 de desembre, Joan Maria Llorens, president de l’Associació d’Amics de les Abelles, va presentar al Centre Cultural de Vallmoll,davant del Consell d'Alcaldes de la comarca de l'Alt Camp,  una exposició sobre el desenvolupament del projecte REDICAT, orientat al rescat de les abelles de les poblacions, per portar-les al seu medi natural.

Més informació