Notícies

Joan Mª Llorens tercer premi en el “Concurs La Reina de la Mel”

03 maig, 2019

El president de la nostra associació d’Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades, Joan Mª Llorens ha estat recentment guardonat amb el tercer premi en mel multifloral de farigola en el concurs de la Reina de les Abelles de Lleida.

Més informació

L’Associació d’amics de les abelles celebrarà el Dia Mundial de les Abelles a Alcover

01 maig, 2019

La nostra associació no ha faltat a la cita anual de l’abella des de que es va aprovar per la UNESCO el dia 20 de Maig,  com a dia mundial de l’Abella i com a instrument per potenciar la biodiversitat i el territori.

Més informació

EL PROJECTE REDICAT AIXECA EL VOL

05 abril, 2019

PROJECTE REDICAT: Els ajuntaments es mobilitzen per la recuperació de les abelles

 

Es una realitat que l’abella mel·lífera (que es la que ens dona mel des de fa molts segles) es troba en perill d’extinció.

Per una banda l’augment constant de plaguicides que contaminen els camps (i també, exterminen les abelles), i per l’altra les noves amenaces per l’abella mel·lífera com la vespa velutina, fan perillar la supervivència de un insecte que sempre ha donat salut i riquesa al ser humà, aportant mel, pol·len, pròpolis i cera, bens tant estimats per les civilitzacions, i que sempre els han gaudit. 

Ara la situació s’ha agreujat. Tothom parla de que si no s’actua perdrem les abelles mel·líferes que pol·linitzen mes del 70% de les nostres flors. Però si nomes es parla i no s’actua, no hi haurà res a parlar. Cal no solament defendre les abelles de les amenaces que tenen,  també cal recuperar les abelles que sovint es “perden” en les poblacions, i que son exterminades per la por de que es puguin convertit en un perill per els ciutadans.

 

Més informació

El proper 6 d’Abril: IIIª Jornada tècnica sobre de la mel a Riner

01 abril, 2019

L’Ajuntament de Riner, un dels ajuntaments mes sensibles a la situació en que es troben les nostres abelles – juntament amb l’Ajuntament d’Arnes-, celebrarà el proper 6 d’Abril una Jornada Tècnica, en la que es parlarà del projecte REDICAT, que promou entre altres entitats, la Associació d’Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades.

Més informació

Morgan Freeman, a mes de bon actor, solidari amb les abelles

29 mar, 2019

“Cerebro Digital” ha publicat una noticia que convé ressaltar, a mes de fer ressò per tothom qui estigui interessat en el mon de les abelles.

Tal i com s'informa en el link adjunt, Morgan Freeman  ha convertit un dels seus territoris, en un espai per conservació de les abelles.

Tant de bo sigui un exemple a seguir per molts propietaris, en especial si son persones mediàtiques com Morgan Freeman.

Més informació

Vídeo que alerta de la desaparició dels insectes

08 desembre, 2018

Recomanem  aquest vídeo que es pot visualitzar en el link adjunt que ofereix arte.tv

 

El vídeo alerta de la catàstrofe que pot suposar si no es te cura, de la desaparició d’algunes especies dels nostres insectes.

Més informació

La ruta del Cister i la apicultura

25 novembre, 2018

Entrevista de Marc Andreu de Canal Reus a Joan Mª LLorens

 

Més informació

El pròpolis: antibiòtic natural, en especial el “pròpolis verd”

24 novembre, 2018

Felipe M.Miller publica en un extens article, les avantatges del pròpolis, en especial el “pròpolis verd” com a producte natural, per els seus efectes antimicrobians i inmunmoduladors.

Més informació

Jornada tècnica: "situació i mètodes de lluita i control, de la Vespa velutina"

23 novembre, 2018

El Departament d'Agricultura Ramaderia Pesca i Alimentació, organitza per el proper divendres 15 de desembre a SANTA COLOMA DE FARNERS, una jornada tècnica sobre la lluita i control de la vespa velutina adreçada al sector apícola.

Més informació

Mel de melada: mes antioxidants que la mel de nèctar

18 novembre, 2018

Un estudi de la investigadora Rosa Ana Pérez mostra que la mel de melada te mes propietats antioxidants que la mel de les abelles que s'alimenten solament de nèctar

Més informació

XV Jornada tècnica de la mel Els beneficis dels productes de les abelles

01 novembre, 2018

El proper divendres 9 de Novembre a la Casa de Cultura Ca Cosme (Plaça Cosme Vidal 5  Alcover),  Jornada organitzada per el Dep. D’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’Associació d’Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades i Poblet.

Més informació

Sol.licitud a la UNESCO de la declaració de la apicultura i les abelles patrimoni de la humanitat

29 octubre, 2018

La COAG (Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders) sol·licita a la UNESCO la declaració de la apicultura i les abelles patrimoni de la humanitat

Més informació