Notícies

Mel de melada: mes antioxidants que la mel de nèctar

18 novembre, 2018

Un estudi de la investigadora Rosa Ana Pérez mostra que la mel de melada te mes propietats antioxidants que la mel de les abelles que s'alimenten solament de nèctar

Més informació

XV Jornada tècnica de la mel Els beneficis dels productes de les abelles

01 novembre, 2018

El proper divendres 9 de Novembre a la Casa de Cultura Ca Cosme (Plaça Cosme Vidal 5  Alcover),  Jornada organitzada per el Dep. D’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’Associació d’Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades i Poblet.

Més informació

Sol.licitud a la UNESCO de la declaració de la apicultura i les abelles patrimoni de la humanitat

29 octubre, 2018

La COAG (Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders) sol·licita a la UNESCO la declaració de la apicultura i les abelles patrimoni de la humanitat

Més informació

IIIª Jornada tècnica d’apicultura urbana a Valencia

21 octubre, 2018

Organitzada per el “Observatorio Municipal del Arbol” el 19 d’Octubre passat es va celebrar a Valencia la IIIª Jornada tècnica d’apicultura urbana.

Més informació

Importància de les abelles a la cultura de l’antic Egipte

16 octubre, 2018

Si algun lector te la oportunitat de viatjar a Egipte i veure les construccions i pintures de l’Antic Egipte que encara es poden trobar en la actualitat en bon estat, comprovarà el respecte i la estima que els egipcis tenien a les abelles.

Més informació

BCN HONEYFEST 2018

19 setembre, 2018

El proper 29 de setembre,  Barcelona te una cita amb el mon de les abelles.

Més informació

La ·Festa Major de Gracia s’engalana amb un passeig per “el mon de les abelles”

26 agost, 2018

Com tots els anys el barri barcelonès de Gracia fa festa grossa el mes d’agost, i ofereix en molts dels seus carrers, els seus millors guarniments  escollint cadascun d’ells un determinat espai temàtic.  

Més informació

Nota del president de l’associació

27 juliol, 2018

Nota del president de l’associació d’amics de les abelles de les muntanyes de Prades, respecte als recents atacs de la vespa velutina

 

Aquests darrers dies s’ha fet ressò en els mitjans de comunicació socials, de la agressió que han sofert ciutadans, atacats per la anomenada “vespa velutina”, i que com a conseqüència d’aquests atacs s’ha produït la mort de tres persones.

Més informació

“Les abelles tenen habilitats matemàtiques”

11 juny, 2018

Segons Vision Science: “Les abelles tenen habilitats matemàtiques”

A mes,  les abelles son dels pocs animals capaços de distingir el concepte numèric del “zero”

Més informació

Festa del Corpus a Valls

31 maig, 2018

Com cada any Valls ha tornat a celebrar El Corpus, amb un lluïment de catifes elaborades amb diversos materials i que volien reflectir diferents aspectes temàtics.

El Corpus de Valls te lloc en aquesta ciutat des de l’any 1.319,  essent una de les poblacions capdavanteres en la celebració del Corpus a Catalunya.

 

Més informació

Resum de La festa mundial de la abella al museu de les abelles d’Alcover del 20 de Maig

20 maig, 2018

A primera hora del mati del diumenge, una bona colla de persones que son properes al mon de les abelles, de la natura i de la qualitat de vida, vinguts d’arreu de Catalunya, es van trobar a les instal·lacions del museu de la mel per tal de compartir una diada que va ser variada en activitats i força entretinguda.

D’entrada els  participants varen compartir un esmorzar de pagès per agafar energia, mentre la mainada feia diversos jocs relacionats amb el coneixement de les abelles.

Posteriorment el president de l’associació d’amics de les abelles Joan Mª Llorens, i propietari del museu va aprofitar un passeig per el museu per explicar la professió d’apicultor arreu del mon i els diferents instruments utilitzats per tot el procés d’elaboracio de la mel.

Al termini del passeig es va presentar la cervesa de mel edició especial 2.018 i en el marc d’aquesta presentació el Dr. Ferran Moreno, metge i secretari de la associació Qualivida, va impartir una conferencia que tenia com a tema principal, la cervesa, les seves propietats saludables i les avantatges del seu consum.

Finalitzats tots els actes molts  assistents es van acomiadar coneixent de mes a prop les abelles, la mel, i la cervesa, i també clar, el gust especial que te la cervesa de mel.

Més informació

Actes sobre el dia Mundial de l’abella a la Casa Museu d’Alcover

20 maig, 2018

L’Associació d’Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades commemora el Dia Mundial de l’Abella que es celebrarà el proper 20 de Maig amb diversos actes que es faran en el Museu de la Mel d’Alcover

La diada començarà amb un “esmorzar de pagès” i posteriorment visita al Museu, tallers i presentació de la cervesa de Mel edició especial 2.018

 Tots els amants de la mel, les abelles i la natura hi esteu convidats.

Si desitgeu mes informacio truqueu al tel. 675 12 58 20 (Cal fer reserva previa per assistir a la diada)

Més informació