Notícies

BCN HONEYFEST 2018

19 setembre, 2018

El proper 29 de setembre,  Barcelona te una cita amb el mon de les abelles.

Més informació

La ·Festa Major de Gracia s’engalana amb un passeig per “el mon de les abelles”

26 agost, 2018

Com tots els anys el barri barcelonès de Gracia fa festa grossa el mes d’agost, i ofereix en molts dels seus carrers, els seus millors guarniments  escollint cadascun d’ells un determinat espai temàtic.  

Més informació

Nota del president de l’associació

27 juliol, 2018

Nota del president de l’associació d’amics de les abelles de les muntanyes de Prades, respecte als recents atacs de la vespa velutina

 

Aquests darrers dies s’ha fet ressò en els mitjans de comunicació socials, de la agressió que han sofert ciutadans, atacats per la anomenada “vespa velutina”, i que com a conseqüència d’aquests atacs s’ha produït la mort de tres persones.

Més informació

“Les abelles tenen habilitats matemàtiques”

11 juny, 2018

Segons Vision Science: “Les abelles tenen habilitats matemàtiques”

A mes,  les abelles son dels pocs animals capaços de distingir el concepte numèric del “zero”

Més informació

Festa del Corpus a Valls

31 maig, 2018

Com cada any Valls ha tornat a celebrar El Corpus, amb un lluïment de catifes elaborades amb diversos materials i que volien reflectir diferents aspectes temàtics.

El Corpus de Valls te lloc en aquesta ciutat des de l’any 1.319,  essent una de les poblacions capdavanteres en la celebració del Corpus a Catalunya.

 

Més informació

Resum de La festa mundial de la abella al museu de les abelles d’Alcover del 20 de Maig

20 maig, 2018

A primera hora del mati del diumenge, una bona colla de persones que son properes al mon de les abelles, de la natura i de la qualitat de vida, vinguts d’arreu de Catalunya, es van trobar a les instal·lacions del museu de la mel per tal de compartir una diada que va ser variada en activitats i força entretinguda.

D’entrada els  participants varen compartir un esmorzar de pagès per agafar energia, mentre la mainada feia diversos jocs relacionats amb el coneixement de les abelles.

Posteriorment el president de l’associació d’amics de les abelles Joan Mª Llorens, i propietari del museu va aprofitar un passeig per el museu per explicar la professió d’apicultor arreu del mon i els diferents instruments utilitzats per tot el procés d’elaboracio de la mel.

Al termini del passeig es va presentar la cervesa de mel edició especial 2.018 i en el marc d’aquesta presentació el Dr. Ferran Moreno, metge i secretari de la associació Qualivida, va impartir una conferencia que tenia com a tema principal, la cervesa, les seves propietats saludables i les avantatges del seu consum.

Finalitzats tots els actes molts  assistents es van acomiadar coneixent de mes a prop les abelles, la mel, i la cervesa, i també clar, el gust especial que te la cervesa de mel.

Més informació

Actes sobre el dia Mundial de l’abella a la Casa Museu d’Alcover

20 maig, 2018

L’Associació d’Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades commemora el Dia Mundial de l’Abella que es celebrarà el proper 20 de Maig amb diversos actes que es faran en el Museu de la Mel d’Alcover

La diada començarà amb un “esmorzar de pagès” i posteriorment visita al Museu, tallers i presentació de la cervesa de Mel edició especial 2.018

 Tots els amants de la mel, les abelles i la natura hi esteu convidats.

Si desitgeu mes informacio truqueu al tel. 675 12 58 20 (Cal fer reserva previa per assistir a la diada)

Més informació

Estratègies per combatre la vespa velutina, i els efectes del canvi climàtic sobre les abelles

19 maig, 2018

El proper dissabte 19 de Maig la JARC organitza una jornada, (tot i aprofitant que el 20 de Maig es el “Dia Mundial de la Abella”) que te per objecte el debat sobre les estratègies per combatre la vespa velutina. També es parlarà sobre els efectes del canvi climàtic sobre la apicultura.

La jornada serà presentada per Joan Maria Llorens cap d’apicultura de les JARC i president d’amics de les abelles de les Muntanyes de Prades.

El lloc es la sala d’actes del local de la colla castellera Xiquets de Reus, carrer de Rosich 4

Per consultar el programa, els ponents i realitzar la inscripció, veure:

http://agricultura.gencat.cat/web/.content/05-formacio-innovacio/jornades-tecniques/enllacos-documents/2018/fitxers-binaris/Reus_estrategies_190518_180389.pdf

Més informació

Conferencia de Antonio Gómez Pajuelo sobre “Valorització de la mel”

19 maig, 2018

 

 

Segons ens informa Jaume Cambra, professor del departament de Biologia Vegetal, de la Universitat de Barcelona (UB),  el proper dissabte 19 de Maig a les 12h en la Facultat de Biologia de la UB, (Avda. Diagonal 643), s’impartirà una conferencia d’Antonio Gómez Pajuelo que tractarà sobre “la valorització de la mel”.

La conferencia es en oberta a tots els apicultors de Catalunya.

Posteriorment a les 13h es farà un homenatge del curs a la figura de Pajuelo, gerent de A.G Pajuelo Consultors apícolas

Més informació

La ONU declara el 20 de mayo Día Mundial de las Abejas

12 maig, 2018

El 20 de mayo ha sido elegido para el día anual, pues coincide con la fecha del nacimiento de Anton Janša, quien en el siglo XVIII fue pionero en las técnicas modernas de apicultura en su país natal, Eslovenia –país que ha impulsado la celebración-, y reconoció a estos insectos por su habilidad para trabajar duramente y requiriendo a la vez muy poca atención.

Més informació

La Casa-Museu de la Mel d’Alcover celebra el dia Mundial de les abelles

28 abril, 2018

 

Alcover Celebra el Dia Mundial de les Abelles que serà el proper 20 de Maig amb un acte didàctic a la Casa Museu de la Mel d’Alcover.

El darrer acte didàctic va ser l'any passat quan els alumnes de l’escola Mare de Deu del Remei d’Alcover van participar en un concurs de dibuix amb temàtica apícola.  Posteriorment Joan Maria Llorens president de l’Associacio de Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades va participar en  l’acte de lliurament dels premis que es van  atorgar en  aquesta activitat.

 

Més informació

La Comunitat Europea veta insecticides nocius per a les abelles

28 abril, 2018

La Comissió Europea  va donar suport ahir a la prohibició de l’ús a l’aire lliure de tres pesticides considerats perillosos per a les abelles. Tots els representants dels 28 estats membres de la Comissió Europea  excepte quatre països que varen votar en contra de la prohibició (República Txeca, Dinamarca, Hongria i Rumania).

Les tres substancies neonicotinoides  prohibides , tòxiques per les abelles donat que ataquen el seu sistema nerviós son: clotianidina, imidaclorprid i tiametoxam.

Jean Claude Junker   president de la Comissió Europea  es un polític conscient de la importància de les abelles i de la apicultura  per la protecció del medi ambient. L’any passat va proclamar el seu amor a les abelles i la necessitat de protegir-les com objectiu prioritari

Més informació