Notícies

Un article de “Busines Insider” aporta informació sobre els beneficis que aporta la mel a la nostra salut

10 desembre, 2020

“Busines Insider”,  detalla primerament per el públic en general,  com s’obté la mel de la espècie abella mel·lífera.

Més informació

A Balears aconsegueixen eradicar la vespa velutina utilitzant molles de peix

10 desembre, 2020

Els tècnics del COFIB (Consorci de Recuperació de la Fauna de les Illes Balears),  descobriren que la vespa asiàtica quan captura aliment, va directament cap el seu niu.

Més informació

També hi han abelles nocturnes

04 novembre, 2020

Un equip d’investigadors en ecologia, de la Universitat de Flinders a Adelaida (Australia), explica que dues especies d’abelles tenen una capacitat millorada per trobar l’aliment a la nit en condicions amb poca llum.

Més informació

La Apiteràpia segons l’apicultor Pedro Pérez comporta la obtenció d’un conjunt de productes antiinflamatoris i antivírics

03 juny, 2020

 

Segons una llarga exposició que fa Pedro Pérez apicultor de Daganzo, cal tenir molt en compte per mantenir la salut, tot  un conjunt de productes com l’Apitoxina,  a mes dels mes coneguts com la mel, el pol·len, la jalea reial i el pròpolis, per les seves propietats terapèutiques

Més informació

Avui “Dia Mundial de les abelles” i Primer concurs fotogràfic de l’associació

20 maig, 2020

Benvolguts socis i companys

 

Tradicionalment  Associació d’Amics de les Abelles,  celebra el Dia Mundial de les Abelles,  amb un seguit d’activitats festives, que tenen per objecte a mes de donar a conèixer l'associació i potenciar la relació entre els seus socis,  recordar a tothom que les abelles son insubstituïbles per la natura i la societat,  donat que pol·linitzen el territori i ens donen productes tant preuats com la mel, cera, pol·len i  pròpolis entre altres.

Més informació

Convocatoria Concurs fotogràfic "Dia Mundial de les abelles"

11 maig, 2020

L’Associació d’Amics de les Abelles que te com a objecte, la promoció i divulgació de la importància de l'abella i la seva funció pol·linitzadora, convoca el I Concurs fotogràfic sobre el mon de les abelles i el medi ambient.

Els anys anteriors l'associació organitzava un concurs de dibuix escolar, però a causa de la situació provocada per les mesures de protecció davant de la pandèmia del COVID-19 ha decidit promoure aquest nou format de concurs que te tres categories. Les  condicions per participar en el mateix s'exposen en el document en format PDF adjunt a la informació

Més informació

Les abelles veuen les flors sota la llum ultra violeta

29 abril, 2020

Un fotògraf Craig Burrows retrata flors amb una tècnica de llum ultra violeta, que evoca com seria el mon si el poguéssim percebre com ho fan  les abelles, especialment les flors.

Més informació

Trobada d’un eixam insòlit de quatre abelles reines

08 mar, 2020

Joan Mª Llorens, president de la Associació d’Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades, ens ha enviat una informació acompanyada de dues fotos, de la recuperació d’un eixam d’abelles,  que com a fet insòlit, te quatre abelles reines i pot agrupar mes de 100.000 abelles.

Més informació

CREAF ofereix una guia amb mesures per afavorir els pol·linitzadors en la restauració ambiental

24 febrer, 2020

En el link adjunt, podeu trobar un seguit d’informacions que poden ser d’interès, en la línia de proposar mesures per fer una revegetació adient a les vores de les infraestructures viaries.

Més informació

L’arnerola Teresa Pallarès distingida amb el diploma de mestre artesà divulgatiu

18 desembre, 2019

Teresa Pallarès Casals, arnerola cerera, va rebre el passat dilluns de mans del President de la Generalitat Quim Torra, el diploma de Mestre Artesà Divulgatiu.

El diploma de mestre artesà divulgatiu s’atorga a aquelles persones que combinen l’excel·lència en el domini tècnic de l’ofici, i la seva capacitat de transmissió dels coneixements.  

Més informació

Diversos científics fan ressò de les propietats de la mel com antibiòtic natural

16 desembre, 2019

El mitjà de comunicació “esnoticia” publica una informació que ofereix les conclusions de diversos científics sobre les propietats de la mel com antibiòtic natural per les seves propietats antibacterianes, antivirals i antimicòtiques.

Més informació

"La crisi dels pol·linitzadors" com a tema de reflexió per La XVI Jornada CREAF SCB ICHN del 26 de Novembre

20 novembre, 2019

El proper 26 de Novembre, a Barcelona,  i a la Sala Prat de la Riba del Institut d'Estudis Catalans, les entitats CREAF, SCB i ICHN, organitzen una jornada molt complerta, que te com a referència la disminució dels insectes pol·linitzadors i la implementació de mesures, per a revertir la tendència negativa de la població d'insectes.

 

Més informació