Notícies

Avui “Dia Mundial de les abelles” i Primer concurs fotogràfic de l’associació

20 maig, 2020

Benvolguts socis i companys

 

Tradicionalment  Associació d’Amics de les Abelles,  celebra el Dia Mundial de les Abelles,  amb un seguit d’activitats festives, que tenen per objecte a mes de donar a conèixer l'associació i potenciar la relació entre els seus socis,  recordar a tothom que les abelles son insubstituïbles per la natura i la societat,  donat que pol·linitzen el territori i ens donen productes tant preuats com la mel, cera, pol·len i  pròpolis entre altres.

Més informació

Convocatoria Concurs fotogràfic "Dia Mundial de les abelles"

11 maig, 2020

L’Associació d’Amics de les Abelles que te com a objecte, la promoció i divulgació de la importància de l'abella i la seva funció pol·linitzadora, convoca el I Concurs fotogràfic sobre el mon de les abelles i el medi ambient.

Els anys anteriors l'associació organitzava un concurs de dibuix escolar, però a causa de la situació provocada per les mesures de protecció davant de la pandèmia del COVID-19 ha decidit promoure aquest nou format de concurs que te tres categories. Les  condicions per participar en el mateix s'exposen en el document en format PDF adjunt a la informació

Més informació

Les abelles veuen les flors sota la llum ultra violeta

29 abril, 2020

Un fotògraf Craig Burrows retrata flors amb una tècnica de llum ultra violeta, que evoca com seria el mon si el poguéssim percebre com ho fan  les abelles, especialment les flors.

Més informació

Trobada d’un eixam insòlit de quatre abelles reines

08 mar, 2020

Joan Mª Llorens, president de la Associació d’Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades, ens ha enviat una informació acompanyada de dues fotos, de la recuperació d’un eixam d’abelles,  que com a fet insòlit, te quatre abelles reines i pot agrupar mes de 100.000 abelles.

Més informació

CREAF ofereix una guia amb mesures per afavorir els pol·linitzadors en la restauració ambiental

24 febrer, 2020

En el link adjunt, podeu trobar un seguit d’informacions que poden ser d’interès, en la línia de proposar mesures per fer una revegetació adient a les vores de les infraestructures viaries.

Més informació

L’arnerola Teresa Pallarès distingida amb el diploma de mestre artesà divulgatiu

18 desembre, 2019

Teresa Pallarès Casals, arnerola cerera, va rebre el passat dilluns de mans del President de la Generalitat Quim Torra, el diploma de Mestre Artesà Divulgatiu.

El diploma de mestre artesà divulgatiu s’atorga a aquelles persones que combinen l’excel·lència en el domini tècnic de l’ofici, i la seva capacitat de transmissió dels coneixements.  

Més informació

Diversos científics fan ressò de les propietats de la mel com antibiòtic natural

16 desembre, 2019

El mitjà de comunicació “esnoticia” publica una informació que ofereix les conclusions de diversos científics sobre les propietats de la mel com antibiòtic natural per les seves propietats antibacterianes, antivirals i antimicòtiques.

Més informació

"La crisi dels pol·linitzadors" com a tema de reflexió per La XVI Jornada CREAF SCB ICHN del 26 de Novembre

20 novembre, 2019

El proper 26 de Novembre, a Barcelona,  i a la Sala Prat de la Riba del Institut d'Estudis Catalans, les entitats CREAF, SCB i ICHN, organitzen una jornada molt complerta, que te com a referència la disminució dels insectes pol·linitzadors i la implementació de mesures, per a revertir la tendència negativa de la població d'insectes.

 

Més informació

HONEY FEST 2019, a Barcelona el 5 d'Octubre

05 octubre, 2019

El proper dissabte 5 d'Octubre, i en el recinte del Parc de la Ciutadella torna HONEY FEST a Barcelona.

 

Més informació

Exposició d'Iñaki Alonso sobre la situació actual de les abelles a "Fridays For Future"

04 octubre, 2019

El proper divendres 4 de Octubre, a Reus, a la Plaça Prim,  i en el marc de les activitats de "Fridays For Future", l'apicultor Iñaki Alonso ens parlarà de la situació actual de les abelles

Més informació

Jornada sobre pol·linització de fruiters per abelles a Alcover el 25 d'Octubre

27 setembre, 2019

El proper 25 d'Octubre, organitzat per el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i l'Associació d'Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades, es realitzarà una "Jornada sobre pol·linització de fruiters per abelles"

 

Més informació

Un jove sobreviu a un atac de 15 vespes asiàtiques a Cantabria

10 setembre, 2019

Un veí de la població de Labarces (Valdáliga, Cantabria) va ser atacat per 15 vespes velutines quan anava per el bosc cap a guardar el seu ramat de cabres.

Més informació