Notícies

Un apicultor guanya un dels premis de la IIa edició Premis BBVA als millors productors sostenibles

26 octubre, 2021

Miel Antonio Simon, i Sail Fresc de l’Horta de Valencia son els guanyadors com a millors productors sostenibles.  Antoni Simon gerent de la empresa: “Miel Antonio Simon” ens explica que la seva família va començar el negoci de la mel a 1897, i comenta que podria vendre mes mel si es dediques a la agricultura intensiva. Però que ell i els  seus fills no han anat per aquest camí.

Més informació

Un apicultor imparteix docència sobre el mon de les abelles en l’institut Sierra de La Virgen de Illueca

25 octubre, 2021

L’apicultor d’Hombrados, Miquel Angel Casado, un poble de Guadalajara de 50 habitants dona formació sobre el mon de les abelles, als alumnes del Institut Virgen de Illueca de Saragossa

Més informació

Les abelles es muden a les ciutats segons “Planeta Inteligente”

20 octubre, 2021

“Planeta Inteligente” fa una reflexió sobre el fet de el col·lectiu d’abelles disminueix, i això es un risc donat que d’elles depèn en certa mesura la conservació de la biodiversitat.

 

Més informació

El falcó abeller pot ajudar a controlar la vespa asiatica

20 octubre, 2021

El falcó abeller que es protegeix davant de les picades d'abelles i vespes,  pot ser un aliat donat que s'alimenta de la vespa asiàtica  entre altres  especies d'animals

Més informació

Jornada en línia sobre actualització dels mitjans de lluita enfront Vespa velutina

12 octubre, 2021

Organitzada per el departament d’Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural,  i presentada per el Sr Carles Chiner el dimarts 19 d’octubre proper s’obrirà un aula virtual per parlar dels sistemes de lluita enfront de la vespa asiàtica.

Més informació

Divulgació sobre la mel i les abelles

11 octubre, 2021

120 persones participen a la "Casa de la Mel",  a un acte organitzat per la campanya “Benvinguts a Pagès”

Més informació

Abelles de color blau d’Austràlia. Un insecte amb característiques especials que pol·linitza el continent australià.

10 octubre, 2021

El col·lectiu de les abelles sempre te raons per sorprendre  als que estem interessats per aquests insectes pol·linitzadors,  com en el cas de la “Apis Mel·lífera” del nostre territori, que a  mes de pol·linitzar produeixen mel i altres productes,  que ens alimenten i milloren la nostra salut.

Més informació

l'ADF Muntanyes de Prades demana als propietaris complicitat per tal de neteixar la massa forestal

03 octubre, 2021

Mar Sisquellas, que es preveu serà la  nova  presidenta de l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de les Muntanyes de Prades, ens recorda en una entrevista, que la gestió forestal de les Muntanyes de Prades te molt a millorar, i pot ser un polvorí si es produeix un incendi.

Més informació

L’Ajuntament de Viladecans, nou soci d’Amics de les Abelles

15 setembre, 2021

El 14 de setembre,  en un acte celebrat a l’Ajuntament de Viladecans, aquesta institució es va constituir en nou soci de la nostra associació, tot i amb l’objecte de aportar mes informació  als seus ciutadans sobre  la importància de les abelles, i també per col·laborar amb la associació,  en diverses activitats orientades a la preservació de l’abella, i la seva tasca indispensable per el manteniment de l’ecosistema.

Més informació

El pol·len de les abelles pot ajudar a pal·liar els efectes del canvi climàtic sobre la maduració del raïm

11 gener, 2020

L’equip de recerca de la Universitat de Cadis, sota la direcció del professor Victor Palacios i en col·laboració amb l'Institut Català de la Vinya (INCAVI) ha iniciat un estudi per analitzar l’ús del pol·len com a eina d’adaptació al canvi climàtic en el sector enològic.

Més informació

Investigadors del raïm troben resveratrol en mostres de pol·len d’abelles

10 gener, 2021

Segons informa NCYT Amazing, el grup de recerca reconegut (GIR) en tècniques d’investigació i anàlisis aplicat (TESEA) de la Universitat de Valladolid, s'ha trobat resveratrol,en mostres comercials de pol·len d’abelles mel·líferes.

Més informació

Les abelles es reconeixen per els bacteris del seu intestí.

08 gener, 2021

Segons una investigació realitzada per científics de la Universitat de Washington i publicada a Tendencies21, la microbiota intestinal es bàsica per les abelles, per reconèixer a les altres abelles que son del seu rusc.

Més informació