Notícies

Enric Camp i Alex Sirera reben el premi Mercè Cabre atorgat per la entitat Apicultors Ecològics Associats

14 gener, 2022

Enric Camp i Alex Sirera son docents de la Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farnés destacats en promoure l’apicultura ecològica i la qualitat de la mel

Més informació

A la regió de Murcia, el notable descens de la població d’abelles fa preveure un futur incert per la seva apicultura

11 gener, 2022

Segons informa Claudio Caballero a l’informatiu “La Verdad” de Murcia, la població d’abelles a la regió ha baixat un 40% degut a tres aspectes diferenciats:: "la varroa", "el canvi climàtic" i "el tancament d’explotacions apícoles".

Més informació

Les abelles son sensibles a la cafeïna. Els permet recordar l’olor de les millors flors per pol·linitzar

06 gener, 2022

La cafeïna no nomes es estimulant per els humans. Un estudi publicat a “Current Biology” per Sara Arnold de la Universitat de Greenwich, assegura que amb l’estímul de la cafeïna les abelles son mes actives i treballen millor.

Més informació

Abelles i cultius transgènics, una relació insostenible

23 desembre, 2021

En el numero 13 de la revista “Sobirania Alimentaria”, Manuel Izquierdo Garcia fa una exposició sobre els productes OMG (Organismes Genèticament Modificats),  i la seva repercussió sobre el mon apícola.   

Més informació

“Imagina un mundo sin abejas”, un resum del que ens espera si un dia ja no tenim abelles

23 desembre, 2021

En el “youtube” que hem seleccionat, podrem trobar un conjunt de situacions de perill, respecte a com viuríem en un mon sense abelles, i que afectarien a la nostra cultura, i a la civilització de la que gaudim.

Més informació

No totes les abelles descansen quan arriba el fred: el “bombus terrestris” (borinot comú) segueix pol·linitzant al hivern.

19 desembre, 2021

El borinot comú que es de mida gran: d’1,5 a 2 cm, (les reines son de 2 a 2,7 cm), pol·linitza per aquestes dates. Adjuntem la informació que conté una foto feta avui 19 de desembre a Aracena (Huelva).

Més informació

El president d’Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades fa una presentació sobre REDICAT, al Consell d’alcaldes de la comarca de l’Alt Camp

10 desembre, 2020

El dijous 9 de desembre, Joan Maria Llorens, president de l’Associació d’Amics de les Abelles, va presentar al Centre Cultural de Vallmoll,davant del Consell d'Alcaldes de la comarca de l'Alt Camp,  una exposició sobre el desenvolupament del projecte REDICAT, orientat al rescat de les abelles de les poblacions, per portar-les al seu medi natural.

Més informació

Descobert l’origen de les abelles de la mel

10 desembre, 2020

Segons una informació publicada a “MonPlaneta”, un equip de recerca de la universitat de York ha publicat un article a la revista “Science Advances” on proposa que les abelles de la mel, es van originar a l’oest d’Àsia.

Més informació

La Fundació la Caixa col·labora econòmicament amb l’Associació d’Amics de les Abelles

06 desembre, 2021

El divendres 3 de desembre, en un acte en el que varen participar la directora de la Caixa d’Alcover, a mes del president i membres de la junta directiva de la entitat  Associació d’Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades, la Fundació la Caixa va fer una aportació per col·laborar en les activitats de patrimoni apícola, mediambientals i socials, que coordina l’Associació.

Més informació

La vespa asiàtica arriba a la capital catalana

06 desembre, 2021

La plaga de la vespa asiàtica ha arribat als límits del Parc de Collserola. Segons informa METRÒPOLI,  l’ajuntament a l’any 2.021 ha gestionat 292 incidències relacionades amb la vespa asiàtica.

Més informació

El president de la nostra associació entrevistat avui a TV3

18 novembre, 2021

Joan Maria Llorens, president de l'Associacio d'Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades, ha estat entrevistat aquesta tarda per Helena Garcia Melero al programa de TV3 ·"Tot es mou". 

Més informació

Les abelles emeten un "crit d'alarma", davant els atacs dels vespons assassins

18 novembre, 2021

Segons els autors de la recerca, les abelles utilitzen un so especific, que pot semblar als crits de pànic que emeten primats i ocells, davant de l'atac dels seus depredadors

 

Més informació