Notícies

Un jove sobreviu a un atac de 15 vespes asiàtiques a Cantabria

10 setembre, 2019

Un veí de la població de Labarces (Valdáliga, Cantabria) va ser atacat per 15 vespes velutines quan anava per el bosc cap a guardar el seu ramat de cabres.

Més informació

El principat d’Astúries demana col·laboració ciutadana contra la vespa asiàtica

04 setembre, 2019

El Conseller de Desenvolupament Rural d’Astúries, Angel Calvo s’ha compromès a impulsar campanyes de divulgació per que la població d’Astúries sàpiga com actuar i defendre`s davant de la “vespa velutina”.

Més informació

TV3 EMET UN VIDEO-REPORTATGE SOBRE EL PROJECTE REDICAT

02 setembre, 2019

El passat dimarts 27, en l’espai d’Informatius del migdia de TV3 anomenat, “TV3 a la carta”, TV3 va fer ressò del projecte REDICAT,  constituït per salvar les abelles que fan nosa a les poblacions, i portar-les als boscos perquè puguin pol·linitzar el territori.

Més informació

Signatura del acord de col·laboració entre “La Morella Nuts” i “L’Associació d’amics de les abelles de les Muntanyes de Prades”

20 juny, 2019

El 20 de Maig del 2.019 Dia Mundial de l’Abella, en el municipi de Alcover, fruit de una etapa de col·laboració i coneixement mutu, les entitats “La Morella Nuts “ i “    “L’Associació d’amics de les abelles de les Muntanyes de Prades”, varen signar un acord, amb l’objecte potenciar conjuntament diverses activitats relacionades amb el mon de les abelles; com el Projecte REDICAT que té per objecte la recuperació d’eixams, i la difusió i divulgació a la societat,  respecte a la situació actual de vulnerabilitat que pateixen les abelles

Més informació

L'ocell vesper fa una feina inestimable eliminant 24500 nius de vespa velutina a Galicia

17 juny, 2019

De vegades la natura dona solucions a grans problemes que es generen. En el mon de les abelles l’aparició de la vespa velutina, gran depredadora de les diferents especies d’abelles a Catalunya, entre elles la nostra abella de la mel (Apis mel·lífera), espècie autòctona de la fauna catalana, es una novetat que inquieta el mon de la apicultura i a la administració del territori.

Més informació

"Brent's Bee Corridor" Iniciativa londinenca per a protegir les abelles

29 maig, 2019

La sensibilització de la societat per a protegir les abelles va en augment, i les iniciatives també.

Londres una de les capitals del mon, ha decidit crear en el seu barri de Brent, un corredor de 11 Kms format per 22 prats i espais verds, on es plantaran diversos tipus de flors amb l'objecte d'atraure les abelles, i defendre-les de agressions del barri com la contaminació, fet que ha comportat la desaparició dels prats silvestres i amb ells de les abelles i la pol·linització que fan a la natura.

 

 

Més informació

El projecte REDICAT finalista en el premi Fundació Girbau de “Natura i Societat”

09 maig, 2019

El projecte REDICAT amb el que s’impulsa la “Declaració d’Arnes”,  que te per objecte la recuperació d’eixams de les poblacions, perquè puguin fer la seva feina de pol·linització al bosc, ha quedat finalista en la darrera convocatòria del premi: Fundació Girbau de “Natura i Societat”.

Més informació

Joan Mª Llorens tercer premi en el “Concurs La Reina de la Mel”

03 maig, 2019

El president de la nostra associació d’Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades, Joan Mª Llorens ha estat recentment guardonat amb el tercer premi en mel multifloral de farigola en el concurs de la Reina de les Abelles de Lleida.

Més informació

L’Associació d’amics de les abelles celebrarà el Dia Mundial de les Abelles a Alcover

01 maig, 2019

La nostra associació no ha faltat a la cita anual de l’abella des de que es va aprovar per la UNESCO el dia 20 de Maig,  com a dia mundial de l’Abella i com a instrument per potenciar la biodiversitat i el territori.

Més informació

EL PROJECTE REDICAT AIXECA EL VOL

05 abril, 2019

PROJECTE REDICAT: Els ajuntaments es mobilitzen per la recuperació de les abelles

 

Es una realitat que l’abella mel·lífera (que es la que ens dona mel des de fa molts segles) es troba en perill d’extinció.

Per una banda l’augment constant de plaguicides que contaminen els camps (i també, exterminen les abelles), i per l’altra les noves amenaces per l’abella mel·lífera com la vespa velutina, fan perillar la supervivència de un insecte que sempre ha donat salut i riquesa al ser humà, aportant mel, pol·len, pròpolis i cera, bens tant estimats per les civilitzacions, i que sempre els han gaudit. 

Ara la situació s’ha agreujat. Tothom parla de que si no s’actua perdrem les abelles mel·líferes que pol·linitzen mes del 70% de les nostres flors. Però si nomes es parla i no s’actua, no hi haurà res a parlar. Cal no solament defendre les abelles de les amenaces que tenen,  també cal recuperar les abelles que sovint es “perden” en les poblacions, i que son exterminades per la por de que es puguin convertit en un perill per els ciutadans.

 

Més informació

El proper 6 d’Abril: IIIª Jornada tècnica sobre de la mel a Riner

01 abril, 2019

L’Ajuntament de Riner, un dels ajuntaments mes sensibles a la situació en que es troben les nostres abelles – juntament amb l’Ajuntament d’Arnes-, celebrarà el proper 6 d’Abril una Jornada Tècnica, en la que es parlarà del projecte REDICAT, que promou entre altres entitats, la Associació d’Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades.

Més informació

Morgan Freeman, a mes de bon actor, solidari amb les abelles

29 mar, 2019

“Cerebro Digital” ha publicat una noticia que convé ressaltar, a mes de fer ressò per tothom qui estigui interessat en el mon de les abelles.

Tal i com s'informa en el link adjunt, Morgan Freeman  ha convertit un dels seus territoris, en un espai per conservació de les abelles.

Tant de bo sigui un exemple a seguir per molts propietaris, en especial si son persones mediàtiques com Morgan Freeman.

Més informació