Notícies

CREAF ofereix una guia amb mesures per afavorir els pol·linitzadors en la restauració ambiental

24 febrer, 2020

En el link adjunt, podeu trobar un seguit d’informacions que poden ser d’interès, en la línia de proposar mesures per fer una revegetació adient a les vores de les infraestructures viaries.

Més informació

L’arnerola Teresa Pallarès distingida amb el diploma de mestre artesà divulgatiu

18 desembre, 2019

Teresa Pallarès Casals, arnerola cerera, va rebre el passat dilluns de mans del President de la Generalitat Quim Torra, el diploma de Mestre Artesà Divulgatiu.

El diploma de mestre artesà divulgatiu s’atorga a aquelles persones que combinen l’excel·lència en el domini tècnic de l’ofici, i la seva capacitat de transmissió dels coneixements.  

Més informació

Diversos científics fan ressò de les propietats de la mel com antibiòtic natural

16 desembre, 2019

El mitjà de comunicació “esnoticia” publica una informació que ofereix les conclusions de diversos científics sobre les propietats de la mel com antibiòtic natural per les seves propietats antibacterianes, antivirals i antimicòtiques.

Més informació

"La crisi dels pol·linitzadors" com a tema de reflexió per La XVI Jornada CREAF SCB ICHN del 26 de Novembre

20 novembre, 2019

El proper 26 de Novembre, a Barcelona,  i a la Sala Prat de la Riba del Institut d'Estudis Catalans, les entitats CREAF, SCB i ICHN, organitzen una jornada molt complerta, que te com a referència la disminució dels insectes pol·linitzadors i la implementació de mesures, per a revertir la tendència negativa de la població d'insectes.

 

Més informació

HONEY FEST 2019, a Barcelona el 5 d'Octubre

05 octubre, 2019

El proper dissabte 5 d'Octubre, i en el recinte del Parc de la Ciutadella torna HONEY FEST a Barcelona.

 

Més informació

Exposició d'Iñaki Alonso sobre la situació actual de les abelles a "Fridays For Future"

04 octubre, 2019

El proper divendres 4 de Octubre, a Reus, a la Plaça Prim,  i en el marc de les activitats de "Fridays For Future", l'apicultor Iñaki Alonso ens parlarà de la situació actual de les abelles

Més informació

Jornada sobre pol·linització de fruiters per abelles a Alcover el 25 d'Octubre

27 setembre, 2019

El proper 25 d'Octubre, organitzat per el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i l'Associació d'Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades, es realitzarà una "Jornada sobre pol·linització de fruiters per abelles"

 

Més informació

Un jove sobreviu a un atac de 15 vespes asiàtiques a Cantabria

10 setembre, 2019

Un veí de la població de Labarces (Valdáliga, Cantabria) va ser atacat per 15 vespes velutines quan anava per el bosc cap a guardar el seu ramat de cabres.

Més informació

El principat d’Astúries demana col·laboració ciutadana contra la vespa asiàtica

04 setembre, 2019

El Conseller de Desenvolupament Rural d’Astúries, Angel Calvo s’ha compromès a impulsar campanyes de divulgació per que la població d’Astúries sàpiga com actuar i defendre`s davant de la “vespa velutina”.

Més informació

TV3 EMET UN VIDEO-REPORTATGE SOBRE EL PROJECTE REDICAT

02 setembre, 2019

El passat dimarts 27, en l’espai d’Informatius del migdia de TV3 anomenat, “TV3 a la carta”, TV3 va fer ressò del projecte REDICAT,  constituït per salvar les abelles que fan nosa a les poblacions, i portar-les als boscos perquè puguin pol·linitzar el territori.

Més informació

Signatura del acord de col·laboració entre “La Morella Nuts” i “L’Associació d’amics de les abelles de les Muntanyes de Prades”

20 juny, 2019

El 20 de Maig del 2.019 Dia Mundial de l’Abella, en el municipi de Alcover, fruit de una etapa de col·laboració i coneixement mutu, les entitats “La Morella Nuts “ i “    “L’Associació d’amics de les abelles de les Muntanyes de Prades”, varen signar un acord, amb l’objecte potenciar conjuntament diverses activitats relacionades amb el mon de les abelles; com el Projecte REDICAT que té per objecte la recuperació d’eixams, i la difusió i divulgació a la societat,  respecte a la situació actual de vulnerabilitat que pateixen les abelles

Més informació

L'ocell vesper fa una feina inestimable eliminant 24500 nius de vespa velutina a Galicia

17 juny, 2019

De vegades la natura dona solucions a grans problemes que es generen. En el mon de les abelles l’aparició de la vespa velutina, gran depredadora de les diferents especies d’abelles a Catalunya, entre elles la nostra abella de la mel (Apis mel·lífera), espècie autòctona de la fauna catalana, es una novetat que inquieta el mon de la apicultura i a la administració del territori.

Més informació