Notícies

Una impresa d’Israel ofereix un nou dispositiu per combatre la varroa de forma automàtica

26 mar 2024

Segons ens informa el web https://apiculturaymiel.com  la empresa “ToBe” (startup d’origen israelià), ofereix un nou producte anomenat “HiveMaster”,  que consisteix en un dispositiu que allibera el tractament contra la varroa dins del rusc, i de forma automàtica.

El sistema te dos parts que es despleguen de tal manera que una part s’introdueix dins del rusc, i l’altre queda en posició vertical a l’exterior. La part dins del rusc te un producte acaricida,  i la que es situa al exterior un processador connectat a un sistema en format: “Cloud computing”, on una base de dades emmagatzema la informació de cada colònia. L’apicultor per mitjà d’una “app” a la que s’accedeix per mòbil o per ordinador portàtil, analitza la informació i envia les ordres que son necessàries a cadascun dels ruscs. A mes, a l’exterior es troba una cèl·lula fotoelèctrica  que garanteix el funcionament del dispositiu per energia solar.

Les proves fetes per aquest sistema ofereixen resultats molt esperançadors. A Espanya s’han realitzat experiències del sistema en ruscos de mel a Anta en Galicia. Així com també s’han desenvolupat projectes en Israel i USA.

Adjuntem el link publicat per “apiculturaymiel” on es pot trobar amb mes detall les informacions relatives al funcionament i possibilitats d’aquest nou dispositiu: