Notícies

Un equip de científics anglesos utilitzen la Intel·ligència Artificial (IA) per acabar amb la vespa asiàtica

13 abr 2024

La vespa asiàtica no te depredadors fora de l’esser humà, i es una forta amenaça per els insectes pol·linitzadors com l’abella de la mel, fet que s’ha transformat en un greu problema per els  ecosistemes naturals, i també per el sector apícola. Per aquesta raó la noticia publicada per Ramón Diaz a l’informatiu “El Periodico”, respecte a  la creació d’un sistema automatitzat per la detecció de la vespa asiàtica basat en la IA,  i elaborat per científics de la Universitat de Exeter del Regne Unit  anomenat VespAI, obre noves perspectives a  una detecció i eliminació ràpida d’aquesta espècie invasora.

VespAI es basa en un algoritme de IA, que al activar-se, analitza la imatge del insecte, i si detecta que es tracta d’un exemplar de vespa invasora, envia una “alerta de imatge”. El sistema VespAI es d’alta precisió identificant la vespa asiàtica, i permet que les vespes invasores puguin ser captades i rastrejades cap el seu niu, el que es garanteix com a forma eficaç de eliminar-les segons els seus autors.

Des de l’Associació d’Amics de les Abelles celebrem la utilització d’una nova tecnologia com la IA, per millorar la qualitat de vida de les nostres especies pol·linitzadores, i esperem que la IA pugui ser d’utilitat per, entre altres aspectes, els orientats  a la protecció del ecosistema del nostre territori.

Adjuntem el link amb la informació complerta de la noticia: