Notícies

Nota del president de l’associació

27 jul 2018

Nota del president de l’associació d’amics de les abelles de les muntanyes de Prades, respecte als recents atacs de la vespa velutina

 

Aquests darrers dies s’ha fet ressò en els mitjans de comunicació socials, de la agressió que han sofert ciutadans, atacats per la anomenada “vespa velutina”, i que com a conseqüència d’aquests atacs s’ha produït la mort de tres persones.

 

Va per davant de que aquestes desagradables circumstancies han tingut com a referent el fet de que les persones atacades patien unes al·lèrgies causants de la mort produïda per aquests insectes. Així i tot cal que les diverses administracions prenguin les mesures oportunes per intentar eradicar aquesta plaga i evitar mes morts de ciutadans produïdes per aquestes vespes.

Dit això i des de la nostra associació volem manifestar que en cap cas s’ha de confondre aquests animalons amb les nostres abelles tradicionals del territori, que des de temps immemorial han aportat salut i nutrició al servei de l’esser humà. I també han permès crear un sector productiu que dona treball i riquesa, a una part del col·lectiu de pagesos i treballadors del nostre país.

Aprofitem per  reivindicar el valor que te la apicultura, ara que recerques a la universitat, i també en el sector sanitari donen noves informacions sobre el valor de la mel i dels seus derivats (pol·len, pròpolis en especial, i d’altres), per la curació de les malalties de manera natural, aspecte especialment necessari en l’actualitat, on la dinàmica de la societat i la acceleració del tren de vida, porten la disminució de la immunitat de les persones a les malalties relacionades amb infeccions provocades per bacteris o virus.

La mel de les abelles i els seus derivats son imprescindibles per mantenir i millorar diàriament  la nostra qualitat de vida. Per això os convidem a fer-ne us d’una manera regular i poder gaudir de salut i optimisme en totes les estacions de l’any que es el que convé.

 

 

Joan Maria Llorens i Molné

Associació d’amics de les abelles de les Muntanyes de Prades

President