Notícies

La Fira de la Mel de Riner tanca la edició 2024 amb rècord de participació i activitats

10 abr 2024

En el marc espectacular del Santuari del Miracle,  situat en el municipi de Riner al Solsonès, amb una organització que es supera anualment, els dies 6 i 7 d’abril es va celebrar la Fira de la Mel a Riner.

Un total de 40 parades exposaven els seus productes, elaborats a partir de la mel i els seus derivats, essent molt concorregudes per els nombrosos visitants, que també participaren en diverses activitats, com el maridatge de la mel amb la musica i la gastronomia entre altres, i en les que s’oferien degustacions de diversos tasts elaborats amb mel.

La Fira va tenir també una Jornada Tècnica molt rellevant. A destacar les ponències sobre: “Pol·linització, amenaces i oportunitats”, de Jaume Cambra professor de Botànica de la UB ; “Bee Happy. Experiència amb les abelles en un entorn urbà” de Encarna Garcia Tinenta d’Alcalde de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Viladecans”; “Projecte REDICAT salvar les abelles” ,de Joan Maria Llorens President de l’Associació d’Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades” i “REDICAT projecte mediambiental entre mon rural i mon urbà” de Joaquim Miralles Alcalde d’Arnes”.

Diverses autoritats de la Diputació de Lleida i del Mon Rural van acompanyar a Joan Solà, Alcalde de Riner protagonista de la Fira de la Mel i director de les activitats de la jornada. I que  donat l’exitós resultat de l’esdeveniment, impulsa a la Fira a ser un referent per Lleida, i es consolida com una de les Fires de la Mel de mes importància de Catalunya.

Adjuntem a la noticia  imatges de les activitats realitzades en la Fira de la Mel.