Notícies

Els apicultors que fan transhumància detecten que les abelles pateixen el canvi climàtic, i fan canvis en els seus hàbits de portar les colònies a determinades comarques.

04 jun 2024

La apicultura, a Catalunya, i a la resta de l’Estat, es considera ramaderia, i es beneficia d’aquesta pràctica mil·lenària de la transhumància. I a mes això fa que l’apicultura transhumant cerqui i a la vegada detecti, condicions climàtiques adequades per les seves colònies d’abelles.

Cal dir també, que aquest sector de l’apicultura ha denunciat que en aquests últims anys, a mes dels depredadors com: abellerols i vespa asiàtica,  (que han fet molt de mal),  l’increment de la sequera i les altes temperatures, han provocat pèrdues estimades en mes del 20% de la producció anual, segons comenta Esmeralda Farnell.

I aquestes noves condicions climàtiques  han fet incrementat la transhumància de colònies, que en el hivern a Catalunya sovint es dirigeixen a les Terres de l’Ebre o les Garrigues, i per la primavera a la comarca de la Noguera com a una de les mes sol·licitades.

 

Per una informació mes detallada, veure el link: