Notícies

El projecte REDICAT finalista en el premi Fundació Girbau de “Natura i Societat”

09 mai 2019

El projecte REDICAT amb el que s’impulsa la “Declaració d’Arnes”,  que te per objecte la recuperació d’eixams de les poblacions, perquè puguin fer la seva feina de pol·linització al bosc, ha quedat finalista en la darrera convocatòria del premi: Fundació Girbau de “Natura i Societat”.

Al premi s’han presentat 51 projectes dels que 9 han estat seleccionats com a finalistes.

L’Associació d’Amics de les Abelles de les Muntanyes de Prades, el 2 de Febrer d’aquest any,  va signar un acord amb el  nom de “Declaració d’Arnes “ juntament amb altres entitats i ajuntaments, amb l'objecte de defendre les abelles i l’apicultura, davant de l’agressió de pesticides e insecticides i d’altres depredadors com la vespa velutina.

Els participants a la “Declaració d’Arnes” varen ser, a mes del president de L'Associació d'Amics de les Abelles Joan Mª Llorens,, Joaquim Miralles (Alcalde d’Arnes);Jordi Farnós (apicultor d’Arnes); Joan Solà i Carles Feixas (alcalde i regidor de Riner) ; Carles Luz (Alcalde de Gandesa; Antoni de Solà (Alcalde de Pujalt ) i Pere Lluís Barbarà (President de Qualivida). Així com representants de l’administració: Míriam Sort Directora de Serveis Territorials Catalunya Central i Xavier Pallares delegat del govern a les Terres de l’Ebre.

Els signants de la “Declaració D’Arnes”: