Notícies

Bones perspectives respecte a la implantació de REDICAT per l’any 2024

03 mar 2024

El projecte REDICAT agafa volada. El dimarts 27 de febrer, en un acte organitzat per l’Ajuntament de Viladecans, al seu espai “Bee Happy (casa de les abelles)”, es va realitzar una reunió dedicada al projecte, amb la participació de l’Ajuntament de Viladecans,  l’Ajuntament de Riner, l’Associació d’Amics de des Abelles de les Muntanyes de Prades, i l’Associació Qualivida, i amb l’objecte d’iniciar el seu enlairament en aquest curs, aprofitant el finançament obtingut per l’Ajuntament de Riner, per potenciar diversos projectes inclosos dins del programa “Next Generation EU”, com el projecte REDICAT, del que formen part les entitats participants en l’acte.

REDICAT va néixer en un acte promogut per l’Ajuntament d’Arnes el dissabte 2 de febrer del 2019, amb la participació de diversos ajuntaments i entitats. En la reunió va sorgir per part  dels seus participants la preocupació pel futur de les abelles, víctimes de la proliferació de pesticides i d’altres productes químics, a mes d’espècies invasores com la vespa asiàtica  entre d’altres perills per la seva supervivència. També en la reunió es va decidir engegar una iniciativa singular en l’entorn de les abelles: el projecte REDICAT, i un manifest de protecció de les abelles: “La Declaració d’Arnes”.

REDICAT consisteix en  retirar de les poblacions, els eixams incontrolats, que generalment son  eliminats per evitar problemes, posant-los en espais naturals on puguin obtenir mitjans de supervivència i també pol·linitzar el territori. Aquesta iniciativa tindrà un recorregut important a l’inici de l’any 2024, amb la possibilitat d’incorporar  “Fons Next Generation” de la CE, atorgats a l’Ajuntament de Riner per desenvolupar el projecte.

Adjuntem a la noticia imatge de l’acte que es va fer a “Bee Happy” (casa de les abelles)