Notícies

EL PROJECTE REDICAT AIXECA EL VOL

05 abr 2019

PROJECTE REDICAT: Els ajuntaments es mobilitzen per la recuperació de les abelles

 

Es una realitat que l’abella mel·lífera (que es la que ens dona mel des de fa molts segles) es troba en perill d’extinció.

Per una banda l’augment constant de plaguicides que contaminen els camps (i també, exterminen les abelles), i per l’altra les noves amenaces per l’abella mel·lífera com la vespa velutina, fan perillar la supervivència de un insecte que sempre ha donat salut i riquesa al ser humà, aportant mel, pol·len, pròpolis i cera, bens tant estimats per les civilitzacions, i que sempre els han gaudit. 

Ara la situació s’ha agreujat. Tothom parla de que si no s’actua perdrem les abelles mel·líferes que pol·linitzen mes del 70% de les nostres flors. Però si nomes es parla i no s’actua, no hi haurà res a parlar. Cal no solament defendre les abelles de les amenaces que tenen,  també cal recuperar les abelles que sovint es “perden” en les poblacions, i que son exterminades per la por de que es puguin convertit en un perill per els ciutadans.

 

REDICAT tracta d’això. El projecte REDICAT que pren força el 2 de Febrer passat al municipi d’Arnes amb la “Declaració d’Arnes”, (manifest promogut per un conjunt de municipis, com els municipis de Riner, Arnes, Pujalt i Gandesa i l’Associació d’amics de les Abelles), te com a missió que les abelles que sovint es perden a les poblacions, tornin a la natura per seguir pol·linitzant els vegetals i donant mel a l’esser humà.

Aquesta iniciativa que esperem sigui un bon pas i  tingui ressò,  desitgem que  es pugui estendre per tota Catalunya, donat que a mes aporta un valor estratègic,  que es  la possibilitat de que se’n  segueixi parlant del perill de extinció de les abelles, i de que no s’oblidi aquesta amenaça,  que es de primera importància per l’equilibri mediambiental i la qualitat de vida dels ciutadans del poble català.

Avui 05/04/19 Primera estacio recuperacio d'abelles operativa

Avui 05/04/19 Primera estacio recuperacio d'abelles operativa